Over BallenEnzo

Ballen Enzo maakt spelen bijzonder!

Wij verzorgen de kers op de taart om uw locatie of speelzone echt uniek te maken. Door technologische ontwikkeling te verbergen in gethematiseerd exterieur realiseren we een magische beleving voor kinderen. Combineer dat met een goede dosis humor en een uniek avontuur is geboren.

Van losse interactieve spellen tot het ontwerpen voor een (nieuwe) speelzone of locatie van begin tot eind, bij Ballen Enzo bent u aan het goede adres.

Kijk op de site voor de verschillende producten en diensten die we aanbieden. U kunt ook bij ons terecht voor advies en producten op maat. Neem voor alle vragen en ideeën vooral even contact met ons op.

Wim Wijting

Wim Wijting

Imagineer & ballenexpert

Wim heeft een elektrotechnische achtergrond en is sinds enkele jaren werkzaam als imagineer. Hij ontwikkelt speeltoestellen waarbij moderne (digitale-sensor) technologie een belangrijke rol speelt. Omdat de techniek voor de kinderen onzichtbaar is, zorgt het voor een beetje magie in de speeltoestellen. Na de ontwikkeling van de eerste ballenfabriek voor MonkeyTown Gouda is Wim volledig in de ban van de bal. Hij is de oprichter van BallenEnzo en de drijvende kracht achter de ontwikkeling van nieuwe speeltoestellen.

Esther

Esther Kakes

Projectleider & avontuurexpert

Esther is productleider bij Ballen Enzo. Ze zorgt dat alles van begin tot eind soepel verloop, zowel met projecten als met de dagelijkse zaken binnen het bedrijf. Daarnaast werkt ze mee aan de ontwerpen. Esther is altijd op zoek naar avontuur en verwerkt dat ook zoveel mogelijk in de speeltuinen en producten waaraan zij meewerkt.

Esmee Geurts

Esmee Geurts

Decorspecialist & hout/verfmanager

Esmee is de decorspecialist. Zij zorgt voor de uitwerking van alle gethematiseerde onderdelen en producten. Esmee maakt de ideeën van Esther tastbaar en verzorgt een mooie omkastingen voor de elektronica van Wim en Wim. Geef haar wat gereedschap en materiaal in handen en er komen volledig gethematiseerde kunstwerken uit.

3 D printer

Bastiaan Brinkhorst

Elektrotechnicus & draadjesmanager

Basitaan is onze elektrotechnicus. Hij zorgt voor de magie die onze spellen laat werken. Alle interactiviteit, sensortechniek en coole verlichting komt bij hem vandaan. Als een spel defect is, is de kans ook groot dat hij het voor je komt oplossen. Daarnaast is hij chef 3D-printer. Hiermee maken we allerlei specifieke onderdelen, zoals bijvoorbeeld de LED-ringen op onze inlaten.

Gele Bal V2

Astrid Kassens

Ontwerper & speelspecialist

Astrid is onze nieuwe ontwerper! Met haar opleiding als productontwerper en werkverleden in verschillende soorten spelen is zij een ware aanwinst voor het team. Zij maakt de ontwerpen en grafische tekeningen waar mee gewerkt wordt om mooie nieuwe speelzones en producten te realiseren.

131558 1777594722268 5784682 O

Wim Kapteyn

ICT, sales & junior ballenspecialist

Wim, oftewel ‘Kapteyn’, is onze ICT-er en heeft een verleden in bedrijfskunde. Hij zorgt dat alles bij ons op kantoor goed draait. Daarnaast houdt hij zich bezig met de (internationale) verkoop. Grote kans dat je hem een keer gesproken hebt bij een aanvraag voor nieuwe ballen!

Bertha

Suuz

Senior lasersnijder

'Suuz' is sinds 2016 werkzaam als lasersnijder bij Ballen Enzo. Een hardwerkende machine en ook nog prettig in de omgang. Dankzij Suuz ging de productie van onder andere ballenvaten een stuk efficiënter. De eerste klus waarbij zij werd ingezet was het Ballenkasteel in Zwijndrecht. In haar vrije tijd graveert Suuz graag karton, schelpen en leer. Suuz is te zien in een promotiefilm van BRM Lasers.

Suuz

Bertha

Lasersnijder

'Bertha’ heeft sinds kort haar plek gevonden in de werkplaats van Ballen Enzo. Ze is gespecialiseerd in het verwerken van grote platen hout. Bertha staat bekend om haar probleemoplossend vermogen. Geen plaat is te dik. Ze stopt veel energie, uren, toewijding en creativiteit in de onderneming. Bertha komt uit de stal van BRM Lasers.

Gele Bal V2

Jij hier?

Ben jij onze volgende speel specialist? Kijk eens bij het tabje Meedoen

Samenwerkingen

Wij zijn een flexibele organisatie die regelmatig met verschillende partijen samenwerkt. Verschillende mensen adviseren ons en versterken het team als dit nodig is. Als wij kennis niet in huis hebben zoeken we kundige mensen gewoon op. Alles om een zo goed en leuk mogelijk product te maken!

Ilse Coenen

Ilse Coenen

Ilse is al jaren werkzaam als activiteitenbegeleidster en heeft bij verschillende zorginstanties gewerkt. Hierdoor heeft ze dan ook de nodige ervaring om de nadruk te leggen op de verbetering van welzijn bij ouderen. In samenwerking met Ballen Enzo ontwikkelt ze nu spellen om ouderen in verschillende stadia van dementie te activeren en een leuke tijd te geven.

Lonneke Van Elburg Ballen Enzo

Lonneke van Elburg

Lonneke is orthopedagoog, bewegingspedagoog en kindertherapeut. Zij is gespecialiseerd in de ontwikkeling, emoties en het gedrag van kinderen. Lonneke weet goed wat kinderen in een bepaalde leeftijdsfase kunnen en wat hen aanspreekt. En ook welke aspecten maken dat een kind de speelruimte als veilig en plezierig ervaart. Lonneke zit altijd boordevol creatieve ideeën en haar doel is om kinderen te laten stralen. Haar kennis en ideeën gebruiken wij om onze spellen leuker en beter te maken.

Tobiasvan Slingerland

Tobias van Slingerland

Tobias is blijven hangen vanuit zijn stage. Hij helpt bij elektro en dan vooral aan de software kant. Hij programmeert de magie in de spelletjes die zorgt dat alle elektronica goed samen werkt.

Max Swaghoven

Max Swaghoven

Max is ook een oud-stagair electronica. Hij is vaak bij ons in Moordrecht te vinden om te helpen met het bouwen van alle electronica in onze spellen. Max is vooral sterk in de hardware kant van electronica, maar draait ook zijn handen niet om voor wat bouwen met hout. Zo springt hij overal bij waar nodig.