Bloemballenspel

Het bloemballenspel is in nauwe samenwerking ontwikkeld met Ilse Coenen. Dit spel is wat zij als activiteitenbegeleider voor (dementerende) ouderen miste. Een spel dat je even makkelijk op tafel zet. Het brengt bij de deelnemers direct interactie, contact, beweging en vooral heel veel plezier.

Uit deze bijzondere bloempot vallen gekleurde balletjes die over tafel rollen. De deelnemers kunnen ze vangen, overrollen of vasthouden. Voor de mensen die meer willen, is er een map samengesteld met opdrachten met o.a. geheugentraining (quizzen), Wie kent Wie? (vragen die uitnodigen tot contact), tafelgym en balorige vragen! Het vallen van de ballen wordt op commando bestuurd door een afstandsbediening die de spelleider vasthoudt. Hiermee wordt gezorgd dat iedereen aan de beurt komt.

Er is meer dan het spel alleen. We realiseren ons dat het niet voor iedereen makkelijk is een spel te begeleiden voor een groep ouderen met geheugenproblematiek. Er zijn aanvullende, professionele trainingen zijn te boeken via Ilse Coenen.