Inscape

Kan jij in de geheime kast komen? Een spel dat het karakter heeft van een escape room maar waar de kinderen in de omgeving op zoek moeten naar antwoorden en oplossingen. Dit is een inscape, omdat de kinderen in de kast moeten zien te komen om daar de speciale schat te vinden.

Het hart van het spel is een geheimzinnige kast met allerlei spannende spullen achter de ruitjes. De kinderen krijgen een lijst met vragen en opdrachten. Onder in de ene deur zit een indrukwekkend cijferslot, de andere deur zit op slot.

Van alles in en om de kast kan een verborgen boodschap bevatten die nodig is voor de vragen. Dit kunnen bijvoorbeeld ook schilderijen zijn die in de ruimte hangen. Kinderen moeten vragen beantwoorden, de antwoorden vormen een code en met de code kan het slot op de ene deur worden geopend. Als de code goed is gaat het andere deurtje open en kan de schat gepakt worden.

Een voorbeeld is de Prinsessenkast bij Monkey Town Gouda. Kan jij het geheime cupcake recept van prinses Amalia vinden? de schilderijen in de kamer en objecten in de kast zijn nodig om de puzzels op te lossen. Als de code goed wordt ingevoerd krijgen de kinderen cupcackes en en lekkere versiersels.

Bekijk onze catalogus voor meer inspiratie.