Veel waardering in vakblad voor onze waterspeeltuin

Waterspeeltuin

Het is alweer even geleden dat Ballen Enzo de waterspeeltuin voor Ipse de Bruggen in Delft heeft gerealiseerd. De speeltuin wordt inmiddels enthousiast gebruikt bij de ergotherapie. In een evaluatie zeggen de therapeuten trots te zijn op het resultaat! Dit is te lezen in het aprilnummer van het vakblad Ergotherapie Magazine.

Het ontwerpen en bouwen van de waterspeeltuin was een langdurig traject.
Ballen Enzo ging regelmatig om de tafel met ergo- en fysiotherapeuten van Ipse de Bruggen om precies op papier te krijgen hoe de waterspeeltuin eruit moest zien.

Vanuit hun expertise hadden de therapeuten allerlei idee├źn over het inzetten van waterspelletjes bij de ergotherapie. Aan Ballen Enzo de uitdaging om al deze spellen vorm te geven! We hebben er met plezier aan gewerkt en het geeft voldoening te weten dat zowel de kinderen als de therapeuten met plezier gebruik maken van de waterspeeltuin.

Therapeuten Irmgard Odijk en Ingrid Noordhoek hebben in hun artikel voor Ergotherapie Magazine, 'Spelen met water, hoe fijn is dat?!' beschreven waarom en hoe de waterspeeltuin tot stand is gekomen en wat de ervaringen zijn met deze nieuwe speelruimte. Klik op deze link om het artikel te lezen.