Lekker spelen in de proeftuin bij Intratuin Zevenhuizen

Intratuin Zevenhuizen speelzone Ballen Enzo 05 web

Bij Intratuin Zevenhuizen is de hele proeftuin vernieuwd. Dat betekende ook een nieuwe speelzone, hierbij heeft Ballen Enzo kunnen helpen.

Toestel:
Een natuurlijke, maar toch opvallende uitstraling is waar we voor gingen. Het gehele toestel is gemaakt van hout, met uitzondering van sommige van de obstakels. De vloerplaten zijn ook allemaal van blank hout. Op een deel van de vloerplaten staan pootafdrukken van verschillende dieren gegraveerd. Er hopst zelfs een kangoeroe door een van de trappen!

In het toestel zitten allemaal verschillende obstakels die overwonnen kunnen worden. Vooral de netbrug waardoor je kinderen in het niveau lager kan zien spelen is spannend! De panelen zorgen dat het in het toestel een beetje beschut voelt, terwijl toezicht houden door de ramen en open delen ook nog steeds mogelijk is.

Cinema en peuterhoek:
In het toestel zit een klein bioscoopje verstopt. Hier kunnen zelfs de allerkleinste kijken naar buurman en buurman. De muren van de cinema zijn bedekt met tapijt waar leuke vormen in gesneden zijn. Zo zijn zelfs de muren lekker zacht om tegenaan te zitten.

Achterin het toestel is een hoekje voor de peuters die te klein zijn om in het klimtoestel te komen. Hier hangen een touchpaneel, lachspiegel en een wasmachine draaipaneel. Het bankje zorgt dat de allerkleinste ook makkelijk in de gaten te houden zijn.

Akoestiek:
De wand achter het toestel bestaat uit akoestische wol gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Deze wol zit achter een doek met grafische print van een vrolijke jungle. Deze print loopt door op de panelen aan de voorkant van toestel. Achter deze panelen zit ook akoestische wol. Door deze panelen wordt de meeste herrie van spelende kinderen gedempt, zodat er rustig van een kopje koffie genoten kan worden. De planten die op de print staan zijn ook grotendeels in de Intratuin te vinden!