Welk vakantiepark zoekt nog een top-attractie voor jongeren?

Door ISW Hoogeland werden bij benaderd of we mee wilden werken aan een ontwerpproject voor een aantal leerlingen. Waar het in eerste instantie om 60 leerlingen ging, werden het door de Corona al snel 300 leerlingen, in de leeftijd 13/14 jaar!

De ontwerpvraag die we hebben bepaald, was gebaseerd op de vraag wat kinderen van hun leeftijd nou leuk zouden vinden om te doen op een vakantiepark. Dit moest wel een nieuw idee zijn, dat nog niet bestond.

Precies deze vraag krijgen wij veelvuldig van vakantieparken als Roompot, EuroParcs en Recreatiecentrum Bergumermeer B.V. De leeftijd 11-14 jaar is een lastige doelgroep om goede spellen voor te bedenken. Vooral omdat deze kinderen vaak aan hun mobiele telefoon gekluisterd zijn. Onze aanpak was dezelfde als voor kinderen in jongere doelgroepen: vraag het hun zelf!

Over een aantal weken hebben we maar liefst 300 filmpjes met presentaties en we gaan ze ook echt allemaal bekijken! We zullen u op de hoogte houden van de leukste ontwerpen.

In het Algemeen Dagblad van 10 juni '20 is een uitgebreid artikel verschenen over het ontwerpproject. Mocht u het niet kunnen lezen via bovenstaande link, dan kunt u het bekijken via de fotogalerie hieronder.