Indoor speelpaleis

In Nederland zijn zo’n 130 indoor speeltuinen gevestigd. Ook in het buitenland zijn de speeltuinen goed vertegenwoordigd. Net over de grens mogen ze ook duizenden Nederlandse bezoekers per jaar verwelkomen. Naar aanleiding van dit artikel van NOS.nl kan de vraag gesteld worden of de markt niet verzadigd raakt.

Concurrentie

Er is duidelijk concurrentie binnen de wereld van de speeltuinen. Bezoekers hebben ruim de keus tussen verschillende landelijke formules en zelfstandige speeltuinen. De keuze is reuze. Hierdoor is een simpel klimtoestel vaak niet meer voldoende. Kinderen willen meer.

Ook ouders en grootouders hebben meer uitgesproken wensen over hun verblijf in de indoor speeltuin. Die zitten liever niet op een harde stoel met een krant van 3 dagen geleden aan een lauwe kop koffie, als het ook anders kan. Erg belangrijk, want zij zijn degenen die uiteindelijk bepalen welke speeltuin bezocht wordt.

Nieuwe attracties

Speeltuinondernemers zoeken naar steeds andere mogelijkheden om bezoekers te trekken. De klimtoestellen worden steeds uitgebreider en er worden ook andere attracties aangeboden. Sommige van deze attracties worden opgenomen als onderdeel van de klimstructuren, voor anderen worden aparte zones en area’s gecreëerd.

Een van de nieuwe trends is dat er aparte ruimtes gebouwd worden, welke apart af te huren zijn. Dit kunnen spelruimtes zijn zoals lasergame area’s, escaperooms of trampolineparken, maar ook gethematiseerde feestruimtes.

Uniek

Ballen Enzo is een bedrijf dat indoorspeeltuinen uniek maakt. Onze producten en diensten zijn in een grote mate toegespitst op de gebruikers; kinderen én hun ouders of grootouders die met hen meegaan naar de speeltuin. Samen spelen is namelijk veel leuker.