Ballendorp voor Monkey Town Sliedrecht

In opdracht van Monkey Town hebben we een totaalontwerp voor het interieur van de nieuwe Monkey Town in Sliedrecht gemaakt. Naast de overall thematisering en look and feel van de indoor-speeltuin, zijn we ook verantwoordelijk voor de indeling van de enorme ruimte.

Dagelijks moeten honderden bezoekers het speelparadijs op een prettige manier kunnen bezoeken. Hiervoor is het essentieel dat de bezoekersstromen helder in kaart zijn gebracht. Van de locatie van de entree en de bar, tot indeling van terrassen, strategische posities van toiletten, tot een goede logistieke indeling zodat het personeel zo efficiƫnt mogelijk kan werken.

Ballendorp

Ook hebben we hier een Ballendorp gebouwd. Dit is een magische wereld vol ballen in een decor van Zaanse huisjes. Centraal staat een grote toren van ruim 5 meter hoog, waar een groot doorzichtig vat aan hangt. Bovenin de toren hangt een klok, op de grond staan blowers waar kinderen ballen in kunnen stoppen. De ballen worden via buizen omhoog geblazen, het vat in. Bij elke bal schuift de wijzer een klein stukje op. Wanneer de wijzer bovenaan staat, gaat de klep van het vat open en vallen alle ballen naar beneden. Het spel kan weer opnieuw beginnen.

Een van de leuke elementen van het Ballendorp zijn de bankjes rondom. Niet alleen zorgen deze ervoor dat de ballen niet de hele speeltuin door rollen. Ouders en opa's en oma's kunnen er op zitten en samen met de kinderen spelen. Zo brengen we jong en oud bij elkaar.

Het ballendorp