Ballen Enzo ontwerpt en realiseert een lasergame arena voor Monkey Town Enschede

Op 23 november opent Monkey Town Enschede haar deuren. Een mooi speelparadijs met veel glijbanen, een trampolinepark, ballenvatspel en lasergame!

We zijn trots dat wij naast het ballenvatspel en de lasergame arena, het interieurontwerp hebben mogen maken. Zo hebben we door middel van een vlekkenplan, een optimale indeling van de ruimte, verzorgd. Belangrijk zijn goede posities voor bijvoorbeeld de bar, keuken, opslagruimte en de zitplaatsen.

Onderdeel van het ontwerp is een Beeldkwaliteitsplan. Dit is een voorstelling van de uitstraling en sfeer van de ruimte. Hierin opgenomen zijn onder meer voorstellen voor de basis afwerking, meubilair en uitstraling van vaste elementen, zoals de bar. Referentiefoto’s, schetsen, materiaal- en kleurvoorstellen spelen hierbij een belangrijke rol. We hebben een gele bar die in het oog springt, en een leisteenkleurige vloer voorgesteld. Het resultaat mag er zijn!

Ons ontwerp omvat ook diverse plattegronden voor de aannemers, aanzichten, een verlichtingsplan en een materiaal- en afwerkingsplan. Op verzoek van de opdrachtgever zijn we de details niet uit het oog verloren. We hebben ruim 40 strekkende meter fotobehang ontworpen volledig in de huisstijl van Monkey Town. Oehlie, de mascotte van Monkey Town, zijn we niet vergeten. We hebben 15 ‘Oehlie’ feeststoelen geleverd, met verwisselbare hoed!

Ook de laser game arena in de speelstructuur hebben we ontworpen, gebouwd en gethematiseerd. In het eerste ontwerpconcept stond het maken een uitdagende doolhof centraal. Het ontwerp is vervolgens uitgewerkt in een grote 3D tekening. We hebben zelfs een animatiefilmpje van de doolhof gemaakt!

De ruimte hebben we extra verlicht door grote, imposante lichtslangen en led-parren.