Ballenfabriek Ballorig Gouda

Ballen Enzo maakt maatwerk speelzones, de onlangs opgeleverde Ballenfabriek bij Ballorig Gouda is daar een mooi voorbeeld van. We laten graag een paar stappen uit het ontwerptraject zien, hoe gaat de Ballenfabriek eruitzien?

Om de perfecte speelzone te maken, hebben we veel informatie nodig. Enerzijds bouwkundige informatie; de hoogte en breedte van de ruimte, waar loopt de stroomvoorziening enzovoorts. Anderzijds moeten we weten welke speelelementen er in de speelzone komen, en in welke stijl. Daarbij zijn de kleuren en het thema belangrijk. De mogelijkheden zijn eindeloos, een speelzone kan bijvoorbeeld in een jungle-, cowboy- of toverthema worden uitgevoerd. Ballorig Gouda heeft gekozen voor een industriƫle look, uitgevoerd in de RAL kleuren van de Ballorig huisstijl.

Met behulp van een moodboard proberen we de 'look and feel' te verfijnen en zorgen we ervoor dat het ontwerp aansluit op de verbeelding van de klant.

Na een brainstormsessie en overleg met de klant, komt een schets tot stand waarin de kleuren, stijl en speeltoestellen goed zijn te zien. De speeltoestellen worden afgestemd op de leeftijdscategorie van de bezoekers. Ballorig heeft gekozen voor twee keer het Ballenvatspel en een ballenopruimer uitgevoerd in een maatwerk uitvoering met een industriƫle look, de maatvoering aangepast op de balken van het plafond.


De schets is opgenomen in een vrijblijvende offerte. Na akkoord zijn we zo snel mogelijk begonnen met de bouw. Zie de fotogalerij hieronder voor het eindresultaat waar we trots op zijn!

Ook interesse in een speelzone op maat? Neem dan contact met ons op.