Snoezelen en ontdekken bij De Ontdekkingstuin

Bij Ipse De Ontdekkingstuin hebben wij onze eerste snoezel ruimte mogen bouwen! Kinderen kunnen hier ontspannen en tot rust kunnen komen, maar ook fijn spelen en ontdekken.

Lees verder

Vier een feestje bij KidsZoo

Unieke blacklight junglethema feestkamer bij KidsZoo in Noordwijkerhout.

Lees verder

Ballen Enzo en BOERplay werken samen bij D'n Druimer

D'n Duirmer is een plek waar kinderen kunnen spelen, vrienden kunnen genieten en waar levensverhalen worden geschreven." Voor deze speelplek hebben Ballen Enzo en BOERplay samen een mooie speelzone gecreëerd op deze unieke plek in Eijsden, onderin Limburg.

Lees verder

Pratende brievenbus

In samenspel met Europarcs hebben wij een nieuw product ontwikkeld, de pratende brievenbus! Deze bedankt je voor je bezoek bij inleveren van sleutels of pasjes.

Lees verder

Speelzone Roompot Kijkduin - Primeur knoppenspel!

Bij een grootschalige verbouwing van het centrumgebouw bij Roompot Kijkduin is door Ballen Enzo een nieuwe speelzone gecreëerd, met ons nieuwe knoppenspel.

Lees verder

Ballen Enzo bij EuroParcs op de Floriade

"Ervaar het nieuwe ‘ré-creëren’ bij EuroParcs! Een nieuwe duurzame manier voor het ontwikkelen en het gebruik van vakantieparken, waar jij optimaal kunt genieten van comfort en de natuur." Hier hoort ook duurzaam spelen bij. Hiervoor heeft Ballen Enzo meegewerkt aan dit paviljoen op de Floriade.

Lees verder

Houten speelstructuur bij Intratuin Vleuten

Voorjaar 2022 is er bij Intratuin Vleuten een houten speelstructuur geplaatst, waarbij veel rekening is gehouden met uitstraling en akoestiek.

Lees verder

Feestkamers bij nieuwbouw Monkey Town Wijchen

Elke kamer biedt ruimte aan maximaal 15-20 personen en heeft een eigen thema: ijspaleis, feestjungle en videogame arcade.

Lees verder

Coronastoplicht

Wanneer de horeca, pretparken, speeltuinen en sportscholen weer open mogen, is op dit moment nog onduidelijk. Wel staat vast dat wanneer ze open mogen, er beperkingen zullen gelden. De ervaring leert dat veel van deze beperkingen onduidelijkheid veroorzaken bij gasten.

Lees verder

Ballenarea bij herbouw Monkey Town Wijchen

In april 2020 heeft er een brand gewoed bij Monkey Town Wijchen. Bij de herbouw heeft Ballen Enzo meerdere projecten heeft mogen realiseren, waaronder een nieuwe ballenarea met horizontaal ballenvat.

Lees verder

Lekker spelen in de proeftuin bij Intratuin Zevenhuizen

Bij Intratuin Zevenhuizen is de hele proeftuin vernieuwd. Dat betekende ook een nieuwe speelzone. We hebben een volledig houten toestel met peuterhoek, cinema en slimme akoestische oplossingen gerealiseerd.

Lees verder

Monkey Town Amersfoort Lasergame

Bij de nieuwe Monkey Town in Amersfoort is, naast een TestLab, ook een lasergame gerealiseerd door Ballen Enzo. Welkom in Lasertown!

Lees verder

TestLab bij nieuwe Monkey Town Amersfoort

12 september is er een nieuwe Monkey Town geopend in Amersfoort. Hier hebben wij meerdere van onze concepten mogen plaatsten, waaronder een TestLab passend bij Oehlie en de Monkey Town stijl.

Lees verder

Houten klimstructuur bij Koos Kids Club in De Soeten Haert

Maak kennis met ons nieuwe product: houten klimstructuren met een natuurlijke uitstraling.

Lees verder

Welk vakantiepark zoekt nog een top-attractie voor jongeren?

Zo'n 300 leerlingen van ISW Hoogeland doen mee aan een project waarbij zij hun eigen favoriete attractie ontwerpen voor vakantieparken. Ballen Enzo was door docenten van deze school benaderd voor een leuke projectopdracht. Daar hoefden we niet lang over na te denken!
Vakantieparken die op zoek zijn naar een attractie die gegarandeerd in de smaak valt bij jongeren: lees verder en neem contact met ons op!

Lees verder

Blacklight lasergame bij Den Deugeniet, Antwerpen

Ook tijdens Corona tijd zitten wij niet stil! Eind mei heeft Ballen Enzo een volledig unieke blacklight lasergame met ruimte-thema geplaatst bij Den Deugniet in Antwerpen.

Lees verder

Veel waardering in vakblad voor onze waterspeeltuin

De waterspeeltuin die Ballen Enzo heeft gerealiseerd voor Ipse de Bruggen in Delft, wordt inmiddels enthousiast gebruikt bij ergotherapie. In een evaluatie zeggen therapeuten trots te zijn op het resultaat. Dit is te lezen in het aprilnummer van het vakblad Ergotherapie Magazine.

Lees verder

Update Covid-19

Met het oog op de recente ontwikkelingen, willen wij iedereen en in het bijzonder onze vrienden, klanten en leveranciers veel gezondheid toewensen.

Lees verder

Franstalige Kids Escape Room geleverd in Amay

De deur slaat dicht en je bent opgesloten. Kan je op tijd ontsnappen uit deze toverkamer? Voor het eerst installeert Ballen Enzo een Franstalige escaperoom in La Forêt de Popy, Amay, België.

Lees verder

TestLab in Speelbos Joure

De vaste elementen van het TestLab, zoals constructies en thematisering worden gekocht, de spellen leveren wij op huurbasis. Na verloop van tijd kunnen spellen worden gewisseld, leuk voor de terugkerende gast!

Lees verder

Ondernemersprijs Midden-Holland 2020 - de uitslag

De winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2020 zijn inmiddels bekend. De uitreiking van de trofeeën en oorkondes vond plaats op maandagavond 20 januari, in de Goudse Schouwburg.

Lees verder

Eerste dodgeball spel geplaats bij Streetjump Apeldoorn

Ballen Enzo heeft een interactief spel ontwikkeld voor trampolineparken!

Lees verder

Ballenvat geïnstalleerd bij Roompot Resort Arcen

In de laatste week voor de kerstvakantie heeft Ballen Enzo een ballenvat geïnstalleerd bij Roompot Resort Arcen.

Lees verder

Ballenfabriek Ballorig Gouda

Ballen kunnen vliegen, vallen en rollen. Wat gebeurt er allemaal in de ballenfabriek bij Ballorig Gouda?

Lees verder

Veel positieve reacties op 'Inscape' tijdens de Recreatie Vakbeurs 2019

Wij genieten nog na van alle gesprekken die we hebben gevoerd tijdens de Recreatie Vakbeurs. We hebben veel bekenden gesproken, maar ook veel nieuwe geïnteresseerden mogen ontmoeten. We willen iedereen die is langs gekomen bedanken!

Lees verder

Ballen Enzo ontwerpt en realiseert een lasergame arena voor Monkey Town Enschede

Onlangs hebben wij een interieurontwerp, lasergame arena en ballenvatspel opgeleverd voor Monkey Town Enschede.

Lees verder

Bezoek Ballen Enzo op de Recreatie Vakbeurs

Op 28, 29 en 30 november vindt in de Evenementenhal Hardenberg de 16e editie plaats van de Recreatie Vakbeurs. Bezoek ons in hal 5, stand 507!

Lees verder

Ballen Enzo is genomineerd voor de ‘Ondernemersprijs Midden-Holland’

Met trots kunnen wij bekend maken dat Ballen Enzo is genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie MKB!

Lees verder

Open dagen ‘Kom binnen bij bedrijven’

21 en 22 maart 2020 opent Ballen Enzo haar deuren voor de open dagen ‘Kom binnen bij bedrijven’.

Lees verder

Ballen Enzo levert steeds vaker in Frankrijk

Onlangs hebben we een grote opruimer geïnstalleerd bij Franky Banana, nabij Parijs.

Lees verder

Ballenvat, WC-huisje en Kids Escape Room geïnstalleerd in Zwitserland

Sinds kort is het populaire ballenvat en een WC-huisje van Ballen Enzo geïnstalleerd in de vestiging van Monkey Town in Zwitserland.

Lees verder

Wegwezen! De Dino's komen!

Geïnteresseerde klanten kunnen de KidsEscapeRoom in werking zien bij Jurassic Golf Adventure Park Gouda.

Lees verder

BRM Lasers maakt promotiefilm bij Ballen Enzo

Al enkele jaren doen we zaken met de Nederlandse producent van lasersnijders BRM Lasers.
Hun machines zijn inmiddels onmisbaar geworden bij Ballen Enzo. BRM Lasers heeft promotiefilms gemaakt bij enkele klanten om een beeld te geven wat er allemaal mogelijk is met hun apparatuur. Een van de filmpjes gaat over Ballen Enzo en is opgenomen in onze werkplaats.

Lees verder

Je eigen ballenvat thuis!

Het ballenvatspel spelen in je eigen vertrouwde omgeving, is vanaf nu mogelijk.

Lees verder

Succesvolle IAAPA Expo in Parijs

In september was Ballen Enzo voor de derde keer aanwezig op de IAAPA Expo Europa. Dit jaar was Parijs de gaststad voor de internationale beurs.

Lees verder

Bezoek Ballen Enzo op de IAAPA Expo Europe in Parijs

Dit jaar staat Ballen Enzo voor de derde keer op de IAAPA Expo Europa (voorheen EAS). De beurs wordt gehouden in Parijs van 17 t/m 19 september.

Lees verder

Preview Dino Gold Escape

Een van de 5 (!) escapes waar we nu mee bezig zijn is de Dino Gold Escape voor Adventure park Gouda. Bekijk hier een preview en houd de site en social media in de gaten voor updates!

Lees verder

Ontsnap uit de tijdmachine bij de Intertoys Experience Store

Bij de nieuwe formule van Intertoys draait alles om beleving in de winkel. En de spannendste beleving is de door ons gebouwde Kids Escaperoom!

Lees verder

Yukon goudmijn bij Sanjesfertier

Ontdek de geheimen van de Yukon Goudmijn! De oude kooi bij Sanjesfertier is volledig vernieuwd en zit vol met thematisering en verborgen speelwaarde.

Lees verder

Mega touchwand voor attractiepark De Goudvis

Bij attractiepark De Goudvis hebben we een maatwerk touchwand geplaatst van wel 12 meter lang. Ontdek de onderwaterwereld van Jopie de Goudvis.

Lees verder

Creatieve Arduino Engineer gezocht!

Heb je ervaring met Raspberry Pi, Arduino of vergelijkbare single board computers voor het maken van werkende prototypes? Dan maak ik graag een afspraak met jou!

Lees verder

Ballen Enzo te zien in RTL Koffietijd / 5 Uur Live

Vorige maand werden wij gebeld; of we mee wilden werken aan een item voor RTL Koffietijd / 5 Uur Live. Natuurlijk willen wij dat, leuk.

Lees verder

Kick off 'Kom binnen bij bedrijven' bij Ballen Enzo

Wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas gaf de aftrap van de wervingscampagne ‘Kom binnen bij bedrijven’. Dit vond plaats bij Ballen Enzo.

Lees verder

Bezoek van de Eenzame Fietser

AD-verslaggever Maarten Molenaar, alias de Eenzame Fietser, maakt vlogs over het Groene Hart. Op 11 maart kwam hij op bezoek bij Ballen Enzo.

Lees verder

Kids Escape Room voor Monkey Town Uitgeest

Ook in Monkey Town Uitgeest hebben we een Escape room speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar geplaatst. Momenteel wordt de laatste hand aan het interieur gelegd. Zeer binnenkort kan de ruimte gehuurd worden!

Lees verder

Het regent ballen in Bangkok

Park & Garden: “The ball shower is a BIG HIT! It is such a favourite for children of all ages.”

Lees verder

Waterspelen voor Ipse de Bruggen in Delft

Door Ipse de Bruggen in Delft zijn we gevraagd om spellen te maken waarbij de beleving van water de hoofdrol speelt. De doelgroep wordt gevormd door kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 tot 16 jaar, met een ontwikkelingsachterstand.

Lees verder

Oehlie's boomhut bij Monkey Town Apeldoorn

In de laatste week voor de kerst hebben we een uniek, volledig gethematiseerd ballenvat geplaatst bij Monkey Town Apeldoorn. Welkom bij Oehlie’s boomhut!

Lees verder

Ballen Enzo op EAS 2018

De European Attractions show (EAS) in de RAI in Amsterdam is alweer een maand geleden. Hier was Ballen Enzo met een gezellig team en opvallende stand ook vertegenwoordigd.

Lees verder

Speeljungle voor Intratuin Pijnacker

Intratuin Pijnacker is onlangs vernieuwd met de toevoeging van een Proeftuin. Om naast volwassenen ook de kinderen een plek te bieden, was er de wens om een speelzone te realiseren. Ballen Enzo is gevraagd om een ontwerp te maken dat aansluit bij het ontwerp van de Proeftuin.

Lees verder

Vang de gouden bal en win een jaar lang gratis toegang naar Monkeytown Warmond

Warmond – Alle kinderen zijn er dol op: de ballenbak. Bij Monkey Town kan een simpele bal ineens veel waard zijn.

Lees verder

Ballen Enzo installeert Kids Escape Room in Bleiswijk

Binnenkort kun je in Monkey Town Bleiswijk het spannende ontsnappingsspel spelen!

Lees verder

Nieuw: Kids Inscape!

Een mysterieuze kamer die alleen maar opengaat met een geheime code... wat zou daar verborgen zijn? Dat kun je binnenkort ontdekken in Hunebedcity, met het Inscape-spel!Lees verder

Ballenvatspel nu ook in Thailand

In de grootste shoppingmall van Thailand, Central World, hangen straks twee speciaal gethematiseerde ballenvatspellen van Ballen Enzo!

Lees verder

Op ontdekkingstocht met de Maya Schijf

De Maya Schijf is een spannend, interactief spel voor campings, vakantieparken èn binnenspeeltuinen.

Lees verder

Koop nu een Kids Escape Room zonder financieel risico!

In een jaar tijd is de Kids Escape Room een populaire bestemming geworden voor verjaardagspartijtjes. U kunt een escape room aanschaffen zonder investering vooraf: u betaalt de kosten uit de omzet.

Lees verder

Ballenregen in Sanjesfertier

In de eerste helft van 2018 hebben we een uitdagende opdracht gehad voor Sanjesfertier, een speelparadijs in Friesland dat wilde vernieuwen. Er moesten meer klimmogelijkheden komen èn er moest meer gebeuren met ballen.

Lees verder

Wij zijn verhuisd naar Moordrecht!

BallenEnzo verruilt Reeuwijk voor Moordrecht.

Lees verder

En de winnaar van het Ballenvatspel is.......

De Recreatie Vakbeurs Hardenberg is voorbij. Donderdagmiddag werd de Kampioen Ballenvat vullen gehuldigd.

Lees verder

Competitie Ballenvat vullen in Hardenberg blijft spannend

Dinsdag 28 november ging de Recreatie Vakbeurs Hardenberg van start en daarmee ook de competitie Ballenvat vullen. Er zijn al scherpe tijden neergezet!

Lees verder

Word kampioen Ballenvat vullen en win een compleet Ballenvatspel ter waarde van € 6900,--

De Recreatie Vakbeurs wordt in de Evenementenhal in Hardenberg gehouden van 28 t/m 30 november. BallenEnzo zal hier prominent aanwezig zijn met een leuke beursactie: een spectaculaire wedstrijd Ballenvat vullen met als hoofdprijs een compleet Ballenvatspel ter waarde van € 6900,--
Lees verder voor meer informatie.

Lees verder

BallenEnzo gaat wereldwijd, eerste ballenvat naar Peru!

Honderden EAS-bezoekers uit de hele wereld bezochten onze stand. Er werd gekeken èn gekocht. Onze verwachtingen werden zwaar overtroffen.

Lees verder

BallenEnzo op de EAS in Berlijn

Vorig jaar stond BallenEnzo voor het eerst met een eigen stand op de Euro Attractions Show (EAS), de grootste vakbeurs voor de Europese attractieparken-branche.

Lees verder

TestLab voor Monkey Town Warmond

Deze week hebben wij een TestLab in Monkey Town Warmond geplaatst. Dit is een aparte, gethematiseerde plek binnen de speeltuin, waar kinderen onze nieuwste spellen kunnen uitproberen.

Lees verder

Waterkast voor Het Rhedens

Jongeren moeten meer bewegen en gezonder eten en drinken. Een hot item tegenwoordig. De grootste vraag blijft natuurlijk hoe je jongeren zover krijgt zelf verstandige keuzes hierin te maken. Wat wij hierin konden betekenen, leest u in dit artikel.

Lees verder

Ballen Enzo op België Tour

Het Ballenvat verovert België!

Lees verder

Binnenkort in het Testlab: het Boerderijspel

Raak de plaatjes aan en de dieren laten zich horen!

Lees verder

Escape room voor kids doet het goed!

De onlangs in gebruik genomen escape room voor kinderen van 6 tot 12 jaar is ongekend populair.

Lees verder

Artikel over Kompasrollator in AD Groen Hart

In het AD Groene Hart is een uitgebreid artikel verschenen over de kompasrollator van Zorg met Ballen.

Lees verder

Monkey Town Purmerend

In Monkey Town Purmerend hebben we deze week een nieuw Ballenvatspel geplaatst en een nieuw, stroomloos spel voor de peuterzone: het klankspel.

Lees verder

Erkend Leerbedrijf

Met gepaste trots mogen we melden dat wij vanaf nu Erkend Leerbedrijf zijn! Hierdoor kunnen wij jongeren een MBO stageplaats aanbieden als elektrotechnisch ingenieur. 

Lees verder

Bloemballenspel

Van 14 t/m 16 maart zijn wij te gast op de Zorgtotaalbeurs in de jaarbeurs in Utrecht. Hier lanceren wij een gloednieuw product voor de zorg: het bloemballenspel. 

Lees verder

Ballenvatspel voor Monkey Town Bleiswijk

Voor Monkey Town Bleiswijk mochten wij een Ballenvatspel en een ballenarea leveren.

Lees verder

Indoorattractie Familieparadijs Zwijndrecht

Begin oktober opent in Zwijndrecht een nieuwe gezinsspeel- en funhal voor alle leeftijden; het Familieparadijs. Deze indoor speeltuin is uniek in zijn soort en biedt ruimte aan zo'n 400 gasten van alle leeftijden. Juist het samen spelen en plezier hebben is een van de belangrijkste speerpunten van de speeltuin. Niet alleen kinderen kunnen zich er vermaken, ook pubers, ouders en grootouders kunnen het er prima naar hun zin hebben.

Lees verder

Deuropener voor Monkey Town Rijswijk

Bij veel binnenspeeltuinen kun je je kaartje aan de bar kopen, wanneer je naar binnen gaat. Bij Monkey Town Rijswijk koop je je kaartje aan het loket in de hal. Sommige gasten vergisten zich wel eens en wilden doorlopen naar de bar om een kaartje te kopen. Maar omdat de deur dan dicht bleef, ontstond er verwarring.

Om duidelijkheid te scheppen, wijst Oehlie nu de entreekassa aan. Wanneer het stoplicht op groen springt, kun je doorlopen.

Lees verder

Ballendorp voor Monkey Town Sliedrecht

In opdracht van Monkey Town hebben we een totaalontwerp voor het interieur van de nieuwe Monkey Town in Sliedrecht gemaakt. Naast de overall thematisering en look and feel van de indoor-speeltuin, zijn we ook verantwoordelijk voor de indeling van de enorme ruimte.

Lees verder

Indoor speelpaleis

In Nederland zijn zo’n 130 indoor speeltuinen gevestigd. Ook in het buitenland zijn de speeltuinen goed vertegenwoordigd. Net over de grens mogen ze ook duizenden Nederlandse bezoekers per jaar verwelkomen.

Lees verder