We are a designer and manufacturer of indoor playgrounds, play areas, themed kids’ corners and escape rooms.

Speelzone Roompot Kijkduin - Primeur knoppenspel!

Bij Roompot Kijkduin is in het voorjaar van 2022 het centrumgebouw grondig aangepakt. Tussen de Kids Club, waar activiteiten en animatie worden aangeboden, en het restaurant komt is een ruimte waar kinderen kunnen spelen. Het hoofddoel van de speelzone is kinderen van 4 tot 9 jaar de mogelijkheid geven zichtzelf ca. 30-45 minuten zelfstandig te vermaken.

Het houten speeltoestel is volledig op maat gemaakt voor de ruimte. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen en klauteren. Het toestel bestaat uit twee delen die met een klimtunnel in de lucht met elkaar verbonden zijn. Het geheel is zo gemaakt dat er zo goed mogelijk gebruikt wordt gemaakt van de aanwezige ruimte. In het toestel bevinden zich verschillende obstakels, waar kinderen overheen of tussendoor moeten. Op strategische plekken is het toestel dicht gezet met gethematiseerde panelen. Dit geeft een leuke uitstraling en mooie verstopplekjes, zonder eventueel toezicht te belemmeren. Naast het toestel staan een op maat gemaakte schoenenkast en spellenkast.

Achterin de ruimte staat een grote wand met een knoppenspel. Als de eerste groene knop wordt aangeraakt begint het spel. Kinderen moeten zo snel mogelijk alle afwisselend rood oplichtende knoppen aanraken. Als dat 20 keer is gelukt hebben ze het spel verslagen en gaat de vuurtoren aan. Dit spelletje is een stuk makkelijker (en leuker) als kinderen samen werken en elk hun eigen knoppen bewaken!