We are a designer and manufacturer of indoor playgrounds, play areas, themed kids’ corners and escape rooms.

Houten speelstructuur bij Intratuin Vleuten

K189 P01 Vleuten1 web

Speelstructuur
Het hoofddoel van de nieuw gerealiseerde speelzone bij de volledig verbouwde Intratuin Vleuten is kinderen de mogelijkheid geven zich zelfstandig te vermaken terwijl de ouders even wat eten en drinken in de proeftuin. Hierbij is akoestiek een belangrijk punt, zodat andere bezoekers geen hinder ondervinden aan de aanwezige speelzone. Daarnaast moest het speeltoestel in de gehele uitstraling passen.

Het klimtoestel is volledig gemaakt van hout. Door slim om te gaan met valhoogtes is geen valdemping in en om de kooi nodig. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen en klauteren.
Het toestel bestaat uit in totaal 27 blokken, bij elkaar is dit dus meer dan 30m2 spelen! In het toestel zijn allerlei verschillende hindernissen en objecten te vinden, waaronder 2 vloerpanelen met grofmazig net. Dit is echt een beetje spannend, want kinderen kunnen zo 2,5m naar beneden kijken. Er zijn verschillende routes mogelijk, dus als een bepaald obstakel niet lukt, kunnen kinderen langs een andere weg toch boven komen. In het toestel zelf zit een soort leeftijdsfilter. De allerkleinste kunnen alleen beneden spelen, oudere kinderen komen ook een verdieping hoger en als kinderen de grootste opstap redden komen ze in het deel waar wat ruwer gespeeld kan worden met de grote ballen.

Peuterzone
Speciaal voor de peuters is er een peuterzone. Dit met softplay bekleedde deel is bevindt zich onder het toestel, wat zorgt voor een geborgen gevoel. In de peuterzone zijn verschillende spelletjes opgenomen, namelijk een Touchpaneel en een Draaipaneel. Deze spelletjes zijn een mix van het oefenen met motoriek en ontdekken met verschillende zintuigen.

Akoestiek
De voorkant van het toestel is afgedekt met gethematiseerde panelen met akoestisch dempend materiaal. Deze zijn zo verdeeld dat kinderen zich een beetje kunnen verstoppen, terwijl ze ook zichtbaar blijven. Er zijn vrij grote openingen in deze panelen nodig om het toezicht niet te belemmeren. In de wanden rondom het toestel is ook akoestisch dempend materiaal opgenomen, wat is afgedekt met een bedrukt doek. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat kinderen zich in het toestel echt in een andere wereld wanen en aan de andere kant dat de ruimte niet een grote galmende doos wordt.

Heeft u ook interesse in een houten speelstructuur of een van onze andere leuke speeloplossingen? Neem dan contact met ons op!