We are a designer and manufacturer of indoor playgrounds, play areas, themed kids’ corners and escape rooms.

Ballen Enzo en BOERplay werken samen aan speelzone bij Brasserie D'n Druimer

"Honderden jaren hoorde d’n Druimer de verhalen aan van de dorpsgenoten. En honderden jaren zijn er nog te gaan. Onze droom is een fantastische plek waar onze kinderen kunnen spelen, onze vrienden kunnen genieten en waar levensverhalen worden geschreven." zo is te lezen bij de crowdfunding van d'n Druimer. Voor deze speelplek hebben Ballen Enzo en BOERplay de handen ineen geslagen. Samen hebben wij een mooie speelzone gecreëerd op deze unieke plek in Eijsden, onderin Limburg.

De speelzone bestaat uit verschillende ruimtes met verschillende speelbelevingen. Bij binnenkomst zijn meteen het winkeltje en de keuken te zien, waar met het fruit uit de omliggende boomgaarden kan worden gespeeld. In de keuken zijn allemaal knopjes verstopt die voor leuke effecten zorgen. Zo is bijvoorbeeld de oven 'aan' te zetten, er gaat een rood lampje branden en een timer lopen.

Verder in het gebouw zit rechts een ballenkamertje. Hier vind je een WC-huisje en één van de rupsjes die in d'n Duimer woont. Het rupsje eet, via de houten ballenopruimer, de ballen op en poept ze weer uit in de kamer met het speeltoestel. Hier stuitert de bal zo door de appel naar beneden. Bij het toestel staat nog een houten opruimer met een rupsje, die de ballen weer terug naar de andere ruimte transporteert. Het toestel is zo gemaakt dat deze precies in de ruimte past en gethematiseerd om in het overkoepelende boomgaard thema te passen. In de laatste ruimte liggen blokken en kan naar hartenlust gebouwd worden.

Om het geheel op elkaar aan te laten sluiten ligt overal een vrolijk groen tapijt, met op strategische plekken ontwerpen met bladeren, noten en beestjes. Zo is zelfs de vloer een speeltoestel!