We are a designer and manufacturer of indoor playgrounds, play areas, themed kids’ corners and escape rooms.

Ballen Enzo bij Europars op de Floriade

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 is de Floriade Expo te vinden in Almere. Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet! Europarcs is een premium partner van de Floriade en heeft een mooi paviljoen gerealiseerd in het thema van het nieuwe ‘ré-creëren’. Ballen Enzo heeft mee mogen denken over speelbelevingen die hierbij passen.

Op floriade.nl is te lezen: "Duurzaam vakantie vieren: ‘ré-creëren’ Vakantieparkbedrijf EuroParcs heeft groene ambities met twee belangrijke pijlers: het ontwikkelen van volledige duurzame recreatiewoningen en het opbouwen en inrichten van duurzame vakantieparken. Deze ambities sluiten goed aan bij het Floriade-thema ‘Growing Green Cities’ . Op het Floriade-park kun je ervaren hoe het leven in een groene stad eruitziet en daar hoort duurzaam vakantie vieren natuurlijk ook bij."

"Op dit paviljoen ontdek je een voorproefje van hoe zo’n duurzaam vakantieverblijf eruit kan zien, met twee CO2 neutrale woningen waarin nieuwe technologieën zijn toegepast. Op die manier kun je zorgeloos genieten van een duurzame vakantie in een moderne en innovatieve woning, zonder in te leveren op comfort. Recreëren op een duurzame(re) manier dus, het nieuwe ré-creëren!"

Ballen Enzo heeft mee gedacht om het paviljoen ook voor kinderen een bijzondere en unieke beleving te maken door verschillende spelelementen toe te voegen. Dit begint al bij de kinderkamer zelf. In plaats van een normaal bed is hier een boomhut hoogslaper in geplaatst. Het idee van de boomhut is in de hele kamer door gevoerd door lambrisering, linnengoed en verdere decoratie in een bos/dieren thema toe te passen. Dit creëert een aparte wereld in de kamer en trekt de binnenruimte dichter naar de natuur buiten toe.

Als gimmick is in het tapijt een opvallende rode kikker geplaatst. Als je op deze kikker gaat staan komen er allemaal gekke geluidjes uit! Dit systeem is toe te passen in tapijt, vloerkleden en zelfs deurmatten. Zo kan op een onopvallende manier bijna elk oppervlak interactief gemaakt worden. Bij de entree kan je bijvoorbeeld welkom geheten worden als je over de drempel stapt.

In de woonkamer staat een grote spannende schatkist. Deze zit op slot! De enige manier om hem open te krijgen is door op een speurtocht te gaan over het hele paviljoen. Zowel binnen als buiten zijn namelijk schijfjes verstopt waarop de figuren staan die ingedrukt moeten worden om de schatkist te openen. Als je de goede figuren gevonden hebt en hebt ingedrukt, schiet de kist open en kan je de schat pakken. Voor vakantieparken kan de schatkist gebruikt worden om bijvoorbeeld een goodiebag of animatiepakket in te verbergen. Daarna kunnen kinderen hun eigen schatten in de kist bewaren tijdens hun verblijf.