Our new address is : Oostbaan 1110, 2841 ML Moordrecht​​

Ballen Enzo te zien in RTL Koffietijd / 5 Uur Live

Vorige maand werden wij gebeld; of we mee wilden werken aan een item voor RTL Koffietijd / 5 Uur Live. Natuurlijk willen wij dat, leuk. Het camerateam zou op 1 april voor de deur staan. Zou het een goed uitgevoerde grap zijn?

Geen grap! Het camerateam van Daphne stond bij ons op de stoep.  Gisteren was het item te zien in De Stip van RTL Koffietijd / 5 Uur Live. Het geweldige resultaat zien jullie hieronder met dank aan RTL!

Continue reading

Kick off 'Kom binnen bij bedrijven' bij Ballen Enzo

Wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas gaf de aftrap van de wervingscampagne ‘Kom binnen bij bedrijven’. Dit vond plaats bij Ballen Enzo. Natuurlijk ontkwam de wethouder niet aan een ballendouche.

Continue reading

Bezoek van de Eenzame Fietser

AD-verslaggever Maarten Molenaar, alias de Eenzame Fietser, kwam op bezoek bij Ballen Enzo. Het werd een hilarische ochtend!

Continue reading

Kids Escape Room voor Monkey Town Uitgeest

Ook in Monkey Town Uitgeest hebben we een Escape room speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar geplaatst. Momenteel wordt de laatste hand aan het interieur gelegd. Zeer binnenkort kan de ruimte gehuurd worden!

Continue reading

Ballenregen in Bangkok

Park & Garden: “The ball shower is a BIG HIT! It is such a favourite for children of all ages.”

Continue reading

Waterspelen voor Ipse de Bruggen in Delft

Door Ipse de Bruggen in Delft zijn we gevraagd om spellen te maken waarbij de beleving van water de hoofdrol speelt. De doelgroep wordt gevormd door kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 tot 16 jaar, met het cognitieve niveau van een tweejarige.


Continue reading

Oehlie's boomhut bij Monkey Town Apeldoorn

In de laatste week voor de kerst hebben we een uniek, volledig gethematiseerd ballenvat geplaatst bij Monkey Town Apeldoorn. Welkom bij Oehlie’s boomhut!

Continue reading

Ballen Enzo op EAS 2018

De European Attractions show (EAS) in de RAI in Amsterdam is alweer een maand geleden. Hier was Ballen Enzo met een gezellig team en opvallende stand ook vertegenwoordigd.

Continue reading

Speeljungle voor Intratuin Pijnacker

Intratuin Pijnacker is onlangs vernieuwd met de toevoeging van een Proeftuin. Om naast volwassenen ook de kinderen een plek te bieden, was er de wens om een speelzone te realiseren. Ballen Enzo is gevraagd om een ontwerp te maken dat aansluit bij het ontwerp van de Proeftuin. Door naast de oppervlakte van 100 vierkante meter ook gebruik te maken van de hoogte in de nieuwe kas, hebben we veel speelwaarde op deze oppervlakte weten te realiseren. Naast het ontwerp voor de gehele speelzone, hebben we ook de projectleiding gevoerd.

De speelzone is opgedeeld in een aantal zones voor kleinere en grotere kinderen. Om deze zones niet te hard te maken, is de speelzone ontworpen als ‘landschap’. Aan een zijde staat een klimtoestel dat eruitziet als een soort oude tempel. Middenin staan twee strategisch geplaatste huisjes en aan de andere zijde is een softplayzone geplaatst voor de peuters. Het landschap krijgt verder perspectief door een doorlopende wandprint die aansluit bij de thematisering.

Geluid

Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp was de akoestiek. Kinderen maken nu eenmaal lawaai, maar dit diende zoveel mogelijk beperkt te worden voor de overige gasten in de Proeftuin. Om dit te realiseren, hebben we de firma MCart gevraagd om aan 3 zijden van de speelzone een akoestisch wandpaneel te plaatsen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in onder meer prints en akoestische oplossing voor grote projecten. Het landschap op het doek is op maat ontworpen en vormt een achtergrond voor de speelzone. Achter het doek is over de volledige oppervlakte een dikke laag akoestische wol opgenomen om geluid te absorberen.

Om lawaai nog verder te beperken, hebben we een voorzetwand voor het klimtoestel geplaatst aan 2 zijden. Aan de binnenzijde is deze wand met hetzelfde akoestische materiaal afgewerkt. De buitenzijde van deze wand leende zicht bij uitstek voor een aanvullend stuk thematisering. Hierdoor heeft het klimtoestel een totaal nadere uitstraling en beleving gekregen.

Klimtoestel

Het klimtoestel zelf is ontworpen door ons, in samenspraak met de bouwer; de firma Sidijk uit Heerenveen. Sidijk is een vooraanstaande bouwer van onder andere klimtoestellen en trampolines. Zij konden voor ons de gewenste kwaliteit neer zetten. Door middel van kleurgebruik sluit het klimtoestel zelf goed aan bij de vormgeving van andere grote objecten in de Proeftuin. Met een aantal bijzondere ingrepen is het relatief kleine toestel toch uitdagend voor de kinderen. Er is genoeg te beleven en te doen.

Peuterzone

Voor de kleinste kinderen hebben we een aparte peuterzone gebouwd. Kinderen kunnen hier naar hartenlust bouwen en spelen. Een van de huisjes is ingericht als Duplo-huisje. Hierin staan een aantal lage meubels opgesteld waar kinderen met Duplo kunnen bouwen. In de uiterste hoek van de zone hebben we een kijkdozenkast geplaatst. Wanneer kinderen op een knop drukken, gebeurt er iets leuks in de kijkdoos. De ruimte is verder voorzien van spelpanelen uit de oude speelzone van Intratuin Pijnacker, aangevuld met verschillende grote softplayvormen waar de kinderen mee kunnen spelen.

In het tweede huisje, tegen de achterwand van de speelzone, is een cinema gerealiseerd. Hier worden doorlopend tekenfilms afgespeeld die de kinderen op de lekker zachte bankjes of vloer kunnen bekijken. Dit geeft de kinderen de mogelijk voor een rust moment.

Al direct bij de opening op 8 oktober was de speelzone een groot succes. Wilt u meer informatie over het realiseren van een nieuwe speelzone of revitaliseren van een bestaande speelzone? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Continue reading

Win een jaar lang

Warmond – Alle kinderen zijn er dol op: de ballenbak. Bij Monkey Town kan een simpele bal ineens veel waard zijn.

In samenwerking met BallenEnzo heeft de Warmondse indoor speeltuin een speciale machine geplaatst waarin de kinderen de ballen kunnen doen. De machine bepaalt vervolgens of deze bal een geluksbal is. Wie een gouden bal treft mag een jaar lang gratis komen spelen en bij een zilveren bal zijn diverse prijzen te winnen.

Tijdens het 3-jarig bestaan van Monkey Town, in de week van 26 september, zijn alle zilveren ballen een entreekaartje waard.

Continue reading

Ballen Enzo installeert Kids Escape Room in Bleiswijk

Binnenkort kun je in Monkey Town Bleiswijk het spannende ontsnappingsspel spelen!

Continue reading

Nieuw: Kids Inscape!

Een mysterieuze kamer die alleen maar opengaat met een geheime code... wat zou daar verborgen zijn? Dat kun je binnenkort ontdekken in Hunebedcity, met het Inscape-spel!Continue reading

Op ontdekkingstocht met de Maya Schijf

De Maya Schijf is een spannend spel voor campings en vakantieparken

Continue reading

Kids Escape Room kopen zonder financieel risico

In een jaar tijd is de Kids Escape Room een populaire bestemming geworden voor verjaardagspartijtjes. U kunt een escape room aanschaffen zonder investering vooraf: u betaalt de kosten uit de omzet.

Continue reading

Ballenregen in Sanjesfertier -

In de eerste helft van 2018 hebben we een uitdagende opdracht gehad van Sanjesfertier, een speelparadijs in Friesland dat wilde vernieuwen. Er moesten meer klimmogelijkheden komen èn er moest meer gebeuren met ballen.

Continue reading

We are moving!

BallenEnzo has been growing and needs more working space.

Continue reading

En de winnaar van het Ballenvatspel is.......

De Recreatie Vakbeurs Hardenberg is voorbij. Donderdagmiddag werd de Kampioen Ballenvat vullen gehuldigd.

Continue reading

Become champion Ball Shower Filling and win a complete Ball Shower game (value € 6900,-- ) !

Visit the Recreatie Vakbeurs Hardenberg and win a Ball Shower game!
The Recreatie Vakbeurs will take place in the Evenementenhal in Hardenberg, 28 - 30 November. BallenEnzo will be prominently present at this fair with a fun event: an exciting competition Fill the Ball Shower! The first prize is nothing less than a complete Ball Shower game, value € 6900,-- 
Click here for further information.

Continue reading

BallenEnzo op de EAS in Berlijn

Dit jaar stond BallenEnzo voor het eerst met een eigen stand op de Euro Attractions Show (EAS), de grootste vakbeurs voor de Europese attractieparken-branche.

Continue reading

TestLab in Monkey Town Warmond

This week we have installed a TestLab in Monkey Town Warmond. A TastLab is a separate, themed area inside the playground, where children can test our newest play elements en games.  

Continue reading

Waterdispenser for college Het Rhedens

Students should exercise more and eat & drink healthier. That's a trending topic nowadays. But how can you make them choose wisely?

Continue reading

Ballen Enzo goes to Belgium

The Ball Container game is conquering  Belgium!

Continue reading

Soon in our Test Lab: the Farm game

Touch a picture to hear the animal!

Continue reading

First escape room for kids at Kids Zoo!

The recently opened escape room for children is a popular party destination.

Continue reading

Monkey Town Purmerend

This week we installed a Ball Container game in Monkey Town Purmerend and also a new, not-electricity-driven game for the toddler area: the Sound game.

Continue reading

Ball Container game in Monkey Town Bleiswijk

Monkey Town Bleiswijk is happy with the Ball Container game and the Ball area we installed there. You can see the result in a video.

Continue reading

Princess Room in Monkey Town Gouda

In Monkey Town Gouda we transformed an old 'Ski Hut' into a Princess Room. See the movie!

Continue reading

Indoor playground Familieparadijs Zwijndrecht

In October the Familieparadijs in Zwijndrecht will be opened. This is a play-paradise for visitors of all ages. Key objective: playing together and fun for the whole family. 

Continue reading